T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ISPARTA / ŞARKIKARAAĞAÇ - Şarkikaraağaç Halk Eğitimi Merkezi

2023-2024 USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURULARI İÇİN BİLGİLENDİRME

USTA ÖĞRETİCİ BAŞVURU VE DEĞERLENDİRME TAKVİMİ:

31-07-2023

 

 

 

Kurumumuz kadrolu öğretmenleri haricinde Usta Öğreticiler, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan kadrolu öğretmenler ve diğer resmi kurumlardaki kamu görevlileri, e-yaygın ( https://e-yaygin.meb.gov.tr) sistemi üzerinden e-devlet şifresi ile başvuru yapmaları gerekmektedir. 

BAŞVURU NASIL YAPILIR VİDEOLU ANLATIM

BAŞVURU NASIL YAPILIR RESİMLİ ANLATIM

 

ÖNEMLİ BİLGİLER:

*Başvurular " e-yaygın Sistemi/Başvurular ve Usta Öğretici Başvuruları" ekranı üzerinden e-devlet şifresi ile yapılacaktır. Kurumumuzda başvuru işlemi yapılmamaktadır.

*Başvuruların "Onay İşlemi" kurum yetkilileri tarafından; Başvurular/Usta Öğretici Başvuru Onay modülü üzerinden yapılacaktır.

*Başvuruların onaylanması için istenilen evrak, belge ve bilgilerin eksiksiz bir şekilde "e- yaygın" sistemine girilmesi gerekmektedir.

* E-yaygın sistemine evrak yüklerken; belgelerin e-devletten indirilip yüklenmesi, e-devlette yoksa belgelerin PDF formatında taranarak sisteme yüklenmesi tavsiye olunur.

* e-yaygın sistemine belgelerinin tamamını yüklemeyen, eksik veya hatalı yükleyen  eğitmenlerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayıp reddedilecektir.

( Başvuruları reddedilenlerin eksik belgelerini tamamlayarak sisteme tekrar yüklemeleri gerekmektedir.)

*Kurumumuza Usta Öğreticilik başvurusunda bulunan eğitmenlerin; başvuru durumlarını (Onaylandı/Reddedildi) "e yaygın" sistemi üzerinden kontrol etmeleri gerekmektedir.

*İş Deneyimi Bilgileri" bölümüne Kamu kurum ve kuruluşları ile  özel öğretim kurumlarında EĞİTİCİ olarak görev yapılan süreleri giriniz. Yönetmelik gereği en fazla 3600 gün girilebilir.

* Usta Öğretici Oryantasyon Belgesini Başarı Belgeleri bölümündeki "Diğer Belgeler" kısmına yükleyiniz.

*e -Yaygın Sistemi üzerinden başvuru yaptıktan sonra, ONAY işlemleri için kuruma GELMENİZE GEREK YOKTUR. Evrak teslim işlemleri görevlendirme aşamasında yapılacaktır (Asılları ibraz edilecektir) 

Usta öğretici görevlendirmeleri ile ilgili, usta öğretici değerlendirme formu "ek-2" de oluşan puanlara göre il/ilçe milli eğitim müdür yardımcısı/şube müdürü başkanlığında kurulacak komisyon tarafından puan üstünlüğüne göre görevlendirilecektir. 

Puanlama EK-2 de ki kriterlere göre yapılacaktır. EK-2 için tıklayınız

* Başvurular komisyon tarafından incelenip onaylandıktan sonra taslak ve asıl puan sıralama listeleri https://beysehirhem.meb.k12.tr/ adresinde yayınlanacaktır.

KURUM TARAFINDAN İSTENİLEN BELGELER:

(Başvuru belgeleri ilgili kişiyle irtibata geçildiğinde talep edilecektir. Öncesinde getirmenize gerek yoktur)

1- Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Aslı ibraz edilecektir) 

2- Vesikalık Fotoğraf (1 Adet)                           

3- Öğrenim Belgesi Fotokopisi (Aslı ibraz edilecektir)

4- Sağlık Raporu ( Aile hekiminden çalışmasına engel olmadığına dair)

5- Sabıka Raporu ( E-devlet veya Adliyeden alınabilir)

6- Branşı ile ilgili belge fotokopisi, Usta Öğretici belgesi Fotokopisi (Fotokopileri teslim edilen belgelerin asılları da ibraz edilecektir)

7- Resmi Kurumda Çalışıyorsa Kurumundan izin Belgesi (Başvuru sahibi öğretmen veya resmi kurumda çalışanlardan: Kurslarda görev almasında sakınca olmadığına dair kurumundan yazılı belge getirmesi gerekmektedir)

8- SGK dan veya e devletten alınacak barkotlu hizmet dökümü ( ÇOK ÖNEMLİ: SGK Hizmet dökümü mutlaka İş Yeri Unvan Listeli olmalıdır)

9-Oryantasyon Belgesi (Belgesi olmayanlar için Eylül-Ekim ayları içerisinde Halk Eğitimi Merkezimizde kurs açılması planlanmaktadır)

ORYANTASYON KURSU DÖKÜMANLARI

Oryantasyon Kursu İle İlgili Dökümanları Aşağıdan İndirebilirsiniz:

dosyalar/listele_dosya_3510379_Oryantasyon Belgeleri

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.08.2023 - Güncelleme: 06.10.2023 15:44 - Görüntülenme: 529
  Beğen | 0  kişi beğendi